Fusie IAB en BIBF : uw vertrouwd HLB-expert krijgt een vernieuwde titel!

Eind september verschenen er een resem Koninklijke Besluiten die de finesses van het nieuw Instituut van de Belastingadviseurs en de Accountants vastleggen (IBA). Het IBA zal veelal haar Engelse naam gebruiken (“Institute for Tax Advisors and Accountants – ITAA”).

Dit nieuwe instituut komt er na een langverwachte fusie tussen het IAB (waartoe HLB Sefico en HLB Antwerpse Fiducia behoort) en het Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten (BIBF).

Hoewel er achter de schermen heel wat beweegt, zullen er voor U als klant weinig wijzigingen te bemerken vallen. De uitmuntende service die HLB immer nastreeft, zal onder het nieuwe instituut evenzeer ons doel uitmaken.

Binnenkort zal evenwel kunnen worden gemerkt dat de “oude” titels accountant, belastingconsulent en accountant-belastingconsulent zullen worden vervangen door hun nieuwe equivalent. Onze stagiairs-accountant/belastingconsulent ondergaan hetzelfde lot.

U zal merken dat in de vernieuwde titulatuur het woord “certified” of “gecertificeerd” haar intrede doet, hetgeen duidt op initiële leden van het IAB. Het behoeft nadruk dat de wettelijk beschermde opdrachten die voorheen met deze titels gepaard gingen, onverwijld blijven verder gelden.

Ter duiding treft u hieronder de voormalige en de huidige titels die worden gebruikt door de leden van het ITAA:

Aarzel niet ons te contacteren voor verdere duiding.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp?
Contacteer nu de expert van HLB:

wladimir.vanderbauwede@hlb.be

Gecertificeerd fiscaal accountant
Senior Partner
+32 56 26 05 61

Wladimir Vanderbauwede

Share