Bent u nog mee met al die BTW? Kan u een opfrissing gebruiken? Schrijf u dan nu in voor één of meerdere van onze BTW sessies!

BTW is niet de afkorting van “by the way” of “bring the wine” maar van “belasting over toegevoegde waarde”. Een complexe materie die razendsnel evolueert.

Vanuit HLB willen we dat u als ondernemer, starter of teamlid de mogelijkheid heeft om op een praktische en aangename manier hiervan kennis op te doen of op te frissen. Daarvoor organiseren we vier sessies rond de btw-materie die we opnieuw real life maar in beperkte groep (maximum 15 deelnemers) uitrollen. De sessies kunnen als één geheel gevolgd worden of er kan voor één of meerdere sessies geopteerd worden.

PROGRAMMA

Sessie 1 start met de basis, elk btw-vraagstuk is immers simpel op te lossen. Wij geven aan de hand van verschillende voorbeelden het denkpatroon mee en gaan dieper in op de btw-verplichtingen van facturen, aangiftes etc. Heeft u af en toe ook wel eens problemen met bepalen of u btw dient aan te rekenen en welk tarief? Dan is deze sessie ideaal.

Gedurende sessie 2 verdiepen we ons in de internationale handel en meer specifiek in de goederenbewegingen. We gaan dieper in op de verkoop van goederen zowel lokaal, als tussen de EU-lidstaten maar ook ten opzichte van derde landen. We gaan kijken wat de relevante btw-behandelingen zijn ook in het geval van kettingtransacties en welke implicaties dit heeft op uw boekhouding en facturatieverplichtingen.

Sessie 3 blijven we in de internationale omgeving maar ditmaal leggen we de focus op de dienstverleningen. Wat zijn de juiste regels voor correcte facturatie of zijn er uitzonderingen waarmee ik rekening zou moeten houden? Alles wordt uitvoerig en praktisch aan de hand van verschillende voorbeelden besproken.

De laatste en vierde sessie behandelt de topic rond het recht op aftrek. Hoe zat het ook al weer met de aftrek van publicitaire kosten? Wat zijn hier de algemene regels, wat met mijn bedrijfswagens, laptops of bedrijfsevenementen die we organiseren, we geven een uitgebreid overzicht.

DATA EN LOCATIE

Bluepoint Antwerpen

Sessie 1: dins. 26/10/2021
Sessie 2: dins. 23/11/2021
Sessie 3: dins 7/12/2021
Sessie 4: dins 25/1/2022

Ontvangst vanaf 9u30
10u-12u: seminarie
12u Broodjeslunch en tijd om na te praten

PRIJS

Deelnameprijs bedraagt 500 EUR voor de 4 sessies of 150 EUR per afzonderlijke sessie.

INSCHRIJVEN

Als u de 4 seminaries wil volgen dan volstaat het op onderstaande knop te klikken en op het inschrijvingsformulier aan te duiden dat u de 4 sessies wil volgen.

Schrijf hier in voor de 4 sessies

Indien u eerder een aparte sessie/sessies wil volgen dan klikt u op de onderstaande knop bij de sessie/sessies waarin u interesse heeft.

Schrijf hier in voor sessie 1  Schrijf hier in voor sessie 2 Schrijf hier in voor sessie 3 Schrijf hier in voor sessie 4

Indien volzet zal de website aangeven dat u zich op de wachtlijst kan zetten.

ATTEST

HLB Belgium is erkend door het ITAA als vormingsoperator. Indien u graag een opleidingsattest heeft, gelieve dit bij inschrijving aan te duiden.

Hopelijk tot dan!

Heeft u nog vragen over dit onderwerp?
Contacteer nu de expert van HLB:

hanne.vandevelde@hlb.be

+32 3 449 97 57

Hanne Van de Velde

Share